Се додаде во кошничката

Политика за испорака

Обезбедувањето на задоволството на клиентите отсекогаш било наш најголем приоритет. Нашата примарна цел е да се увериме дека пратките на клиентите се испорачуваат безбедно и во доделениот временски интервал.

Нашиот тим внимателно ги следи сите пакети од испраќањето до нивната успешна испорака до клиентите. Се надеваме дека ќе изградиме доверба и ќе донесеме насмевки на лицата на нашите клиенти со секоја испорачана нарачка.

Процес и процедура за испорака

Производот(ите) се испраќаат од продавачот до нашиот магацин. Производите потоа темелно се испитуваат во нашиот магацин пред да бидат испратени до нашите клиенти. Ние вршиме навремена испорака на овие пратки користејќи курирски услуги од трета страна кои доставуваат нарачки до клиентите во наше име.

Опции за испорака:

Кога правите нарачка, можете да ги изберете опциите за испорака при наплатата. Привремениот датум споменат во описот на производот има значително влијание врз времето на транзит на пратката.

Надоместоци за испорака:

Вкупните трошоци за испорака се пресметуваат на страницата за наплата. Надоместоците за испорака варираат во зависност од тежината и големината на производот, како и од избраната опција за испорака. Надоместоците за испорака ќе се менуваат со секоја дополнителна ставка што ќе се додаде во вашата кошничка Клиентите можат да заштедат повеќе при испорака со зголемување на големината на нивната кошничка наместо да прават нарачки на поединечни ставки.

Важни нешта што треба да се земат предвид при испорака:

Проверете дали сте темелно запознаени со следните индекси:

 1. Ограничувања за пакување:

  Според нормите и стандардите на меѓународната воздухопловна организација, производите што содржат запаливи течности, компримирани гасови, течни гасови, оксидирачки агенси и запаливи материи се предмет на ограничувања за пакување врз основа на нивниот волумен. Вашата нарачка ќе биде испорачана во повеќе пакувања доколку се случи да содржи таков/и производ(и).

 2. Пратки заглавени на царина:

  Што се однесува до секое такво купување направено од клиентот преку веб-локацијата на Ubuy, примачот во земјата на дестинација во сите случаи ќе биде „Царински обврзник при увозно царинење“ и мора да ги почитува сите закони и прописи на наведената одредишна земја за производот(ите)) купени преку веб-страницата на Ubuy.

  За постапката на царинење најчесто се грижи курирската компанија. Во случај пратката да се задржи на царинење поради недостиг или отсуство на соодветна документација/документи/декларација/ владина лиценца или сертификати барани од „Царинскиот обврзник при увозно царинење“:

  • Ако „Царинскиот обврзник при увозно царинење“ не ги достави потребните документи и документација до царинските органи и како резултат на тоа, производот(ите) бидат конфискувани од царината, Ubuy нема да издаде рефундирање. Затоа, силно препорачуваме однапред да се подготвите и да ги доставите соодветните документи кога тоа ќе го побараат царинските органи.
  • Доколку пратката се врати во нашиот магацин во случај на недостаток/отсуство на документација итн. од страна на клиентот, рефундирањето ќе биде издадено само откако ќе се одбијат повратните трошоци за испорака од куповната цена на производот. Испораката и царинските трошоци нема да бидат вклучени во рефундирањето.
 3. Пратки кои не се испорачуваат / Одбиената пратка е вратена

  Кога пратката е одобрена од царинските органи, засегнатата курирска компанија ќе контактира со клиентот и ќе организира испорака на нарачката:

  Во случај клиентот да не одговори, да одбие да ја прифати испораката или да одбие да ги плати важечките давачки и даноци кои му се должат на превозникот при испораката. Пратката ќе биде вратена во земјата на потекло.

  Клиентот може да поднесе барање за враќање на парите за горенаведените случаи. Ако пратката е подобна за рефундирање според политиката за враќање на Ubuy, Ubuy ќе ја врати цената на стоката само за засегнатата пратка. Трошоците за испорака и царина нема да бидат вклучени во рефундирањето. Трошоците за повратната пратка исто така ќе бидат одбиени од вкупната цена на стоката засегната во пратката.

  Доколку пратката не се врати или производот(ите) не можат да се вратат, клиентот не се квалификува за враќање на средствата.

 4. Забранети артикли и артикли со ограничувања за увоз во земјата одредиште:

  Ubuy се труди да биде во согласност со законите и гарантира дека производот(ите) ги исполнуваат регулаторните и безбедносните барања во соодветните земји. Сепак, не сите производи наведени на веб-локацијата на Ubuy може да бидат достапни за купување во вашата одредишна земја. Ubuy не дава никакви ветувања или гаранции за достапноста на кој било производ(и) наведени на веб-локацијата како достапни во соодветната одредишна земја на клиентот.

  Сите производи купени на веб-локацијата на Ubuy во секое време подлежат на сите извозни прописи и сите трговски и тарифни прописи на која било земја со надлежна јурисдикција. Со милиони производи достапни на нашата веб-локација/апликација, тешко е да се филтрираат оние што не можат да се испорачаат поради царинските прописи и процедури специфични за земјата.

  Клиентот кој купува производ(и) преку веб-страницата на Ubuy и/или примачот на производот(ите) во земјата на дестинација е/се единствено одговорен за уверување дека производот(ите) може легално да се увезат во земјата на дестинација како Ubuy и неговите филијали не даваат никакви потврди, застапувања или ветувања од кој било тип во врска со законитоста на увоз на кој било производ(и) купени на веб-страницата на Ubuy во земјата во светот. Доколку нарачаните производи се ограничени или забранети и не се одобрени од органите за царинење во одредишната земја, клиентот нема право на рефундирање.

Причини за доцнење:

Проценетиот прозорец за испорака обезбеден од Ubuy ја одразува најстандардната испорака. Сепак, некои нарачки може повремено да подлежат на подолго транзитно време предизвикано од:

 • Bad weather Лоши временски услови
 • Flight delays Одложувања на летови
 • National holidays or FestivalsНационални празници или фестивали
 • Customs clearance procedures Постапки за царинење
 • Natural CalamitiesПриродни несреќи
 • Massive Breakout of Disease Масовно избивање на болест.
 • Other unforeseen circumstances Други непредвидени околности

Следење на пратката:

Сите пратки може да се следат со користење на ID-број на нарачка на нашата страница за следење. Опцијата за следење на нарачката може да се најде на дното на нашата веб-страница Корисниците на апликацијата можат да ја видат опцијата „следи нарачка“ кога ќе кликнат на иконата од менито во горниот лев дел од апликацијата. Корисникот може да кликне на „мои нарачки“ и лесно да ја следи пратката.

Слободно контактирајте го нашиот тим за поддршка за понатамошна помош.